ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 12:00-21:00 --- ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-13:30 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104182561

Μαθαίνουμε μαζί από το 1999 και συνεχίζουμε...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΟΘ 15/12/2013

ΜΟΡΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

                                                                                                                                              ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΦΥΣΙΚΗ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΥΜΑΤΩΝ

Ίσως από τις καλύτερες προσομοιώσεις πειραμάτων που υπάρχουν στο διαδίκτυο.
Αρχικά απενεργοποιήστε τις 3 επιλογές δεξιά της οθόνης.Δείτε τις δυο πηγές (καραβάκια) στην ήρεμη επιφάνεια του υγρού. Μπορείτε με το "ποντίκι" να σύρετε το σημείο ελέγχου (μπουκάλι!!!) και να βλέπετε πως μεταβάλλεται το πλάτος της ταλάντωσης ανάλογα με τη θέση.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να βλέπετε τις υπερβολές ενίσχυσης (μπλε χρώμα) όπως και τις υπερβολές απόσβεσης (πράσινο χρώμα).
Σε κάθε σημείο μιας υπερβολής, στο κάτω μέρος της οθόνης φαίνεται η διαφορά των αποστάσεων από τις πηγές Δd, όπου μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει την ισχύ της συνθήκης για τα σημεία ενίσχυσης και απόσβεσης για τις διάφορες τιμές του k.
Τοποθετείστε το σημείο ελέγχου στη μεσοκάθετο του ευθυγράμμου τμήματος που ορίζεται από τις δυο πηγές. Προφανώς ικανοποιείται η συνθήκη ενισχυτικής συμβολής. Τι παρατηρείτε για τα σημεία που βρίσκονται στην προέκταση του παραπάνω ευθυγράμμου τμήματος;
Αναλυτικότερα από κοντά....Κλικ ΕΔΩ
(Αν δεν μπορείτε να δείτε τα πειράματα πρέπει να "κατεβάσετε" τα τρια free προγράμματα από τα χρήσιμα links στην αρχική σελίδα του blog.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις