ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 12:00-21:00 --- ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-13:30 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104182561

Μαθαίνουμε μαζί από το 1999 και συνεχίζουμε...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 10%

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και υποψηφιότητας για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ «ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ» για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το Φροντιστήριο «Σύζευξη» και η «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:
«Αναλυτική παρουσίαση Πανεπιστήμια -ΤΕΙ και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας»
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στις 11:00π.μ, στον Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», Καραΐσκου 102, Πλατεία Κοραή, απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’ κ’ Γ’ Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

Περιλαμβάνει 3ωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:

Ø Πώς επιλέγω κατεύθυνση
Ø Πώς επιλέγω ειδικό μάθημα και επιστημονικά πεδία
Ø Πώς επιλέγω σχολή
Ø Αλλαγές και ίδρυση νέων τμημάτων
Ø Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
Ø Προοπτικές της κάθε σχολής
Ø Τάσεις της αγοράς εργασίας
Ø Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών
Ø Μεταπτυχιακά προγράμματα
Ø Νέο Λύκειο
Ø Δωρεάν χορήγηση τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού
Εισηγητής:
- κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2012»

Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.
Με μεγάλη μας χαρά μπορούμε να δεχθούμε τις απορίες - ερωτήσεις σας για το νέο σύστημα ή για το μηχανογραφικό 2012, πριν την εκδήλωση στο sizefksi@gmail.com και να τις συζητήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στο 2104182561

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

1. Για τους μαθητές που τη στιγμή αυτή φοιτούν στην Β' και στη Γ' Λυκείου δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως μεταβολή.
2. Για τους μαθητές που τη στιγμή αυτή φοιτούν στην Α' Λυκείου θα ισχύσει μεταβατικό σύστημα σύμφωνα με το οποίο:
• Οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν τα ενδεικτικά προγράμματα σπουδών της Β' και Γ' Λυκείου με τις αντίστοιχες προσαρμογές των υφιστάμενων αναλυτικών προγραμμάτων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτά. Στο τέλος της Γ' Λυκείου δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις που οργανώνονται όπως και σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.
• Η τελική γραπτή εξέταση ανά μάθημα περιλαμβάνει δυο ομάδες θεμάτων. Η επίδοση των μαθητών στην πρώτη ομάδα θεμάτων καθορίζει το βαθμό που λαμβάνεται υπόψη για την απόκτηση του απολυτήριου Λυκείου στο συγκεκριμένο μάθημα, ενώ η επίδοση στη δεύτερη ομάδα θεμάτων καθορίζει την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι μαθητές δίνουν τη δεύτερη ομάδα θεμάτων για την εισαγωγή τους σε τέσσερα μόνο μαθήματα που καθορίζονται από τα Τμήματα ΑΕΙ ανάλογα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών που έχουν παρακολουθήσει. Τα Τμήματα προσδιορίζουν αυτά τα τέσσερα μαθήματα μέχρι το τέλος Μαΐου.
• Οι μαθητές αυτοί μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε Τμήματα που συγκεντρώνουν χαμηλότερη ζήτηση από τις προσφερόμενες θέσεις. Στην περίπτωση αυτή τα εν λόγω Τμήματα μπορούν να θέτουν ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής που σχετίζονται μόνο με την επίδοση των μαθητών στο Λύκειο.
3. Η πλήρης εφαρμογή του νέου τρόπου εισαγωγής, όπως περιγράφηκε παραπάνω (νέος οργανισμός, τράπεζα θεμάτων, νέος τρόπος ενδοσχολικών εξετάσεων, υπολογισμός απολυτηρίου Λυκείου), θα ισχύσει από το σχ. έτος 2014-15 και θα αφορά τους μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2011/12 φοιτούν στην Γ' Γυμνασίου. (ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόταση)

Δημοφιλείς αναρτήσεις