ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 12:00-21:00 --- ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-13:30 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104182561

Μαθαίνουμε μαζί από το 1999 και συνεχίζουμε...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μηχανογραφικό Κύπρου

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για συνεχή ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν στην παιδεία, σας αποστέλλουμε ΕΔΩ την ανακοίνωση για την Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται σημαντικότατες αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και η συνεχής αύξηση των πανεπιστημιακών τμημάτων έχει δημιουργήσει μια κατάσταση ασάφειας, άγχους και αβεβαιότητας στους μαθητές του λυκείου, και κυρίως στους τελειόφοιτους. Επιπλέον, η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο άγχος τους και συνδέεται άμεσα με την επιλογή σχολής Πανεπιστήμια. ή Τ.Ε.Ι. Η ανάγκη, λοιπόν, για παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας στους μαθητές λυκείου, όπως γίνεται εμφανές, είναι πλέον μεγάλη. Το φροντιστήριο «ΣΥΖΕΥΞΗ» σε συνεργασία με την «ORIENTUM-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ», παρέχει στους μαθητές του Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

• Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που αποτελείται από τρία βασικά στάδια: α) την πληροφόρηση, β) τη διάγνωση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ) και γ) τη συμβουλευτική διαδικασία. Και τα τρία αυτά στάδια είναι εξίσου σημαντικά, έτσι ώστε ο συμβουλευόμενος να οδηγηθεί στην πιο κατάλληλη, γι’ αυτόν προσωπικά, επιλογή σχολής ή/και επαγγέλματος.

• Χορήγηση Ψυχομετρικών Εργαλείων

Η χρήση ψυχομετρικών εργαλείων στη συμβουλευτική συνέντευξη θεωρείται απαραίτητη, αρκεί πάντα να γίνεται με σωστό τρόπο και από ειδικευμένο προσωπικό. Τα ψυχομετρικά εργαλεία βοηθούν στη διερεύνηση διαφόρων χαρακτηριστικών του ατόμου που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Πρόκειται για τεστ, όπως αναφέρονται τις περισσότερες φορές, που μετρούν διάφορες πτυχές του ατόμου, όπως την προσωπικότητά και τα ενδιαφέροντα του.
 PROFILER (τεστ χαρακτηριστικών προσωπικότητας). Το PROFILER αποτελείται από 204 ερωτήσεις. Περιλαμβάνει 180 προτάσεις που μετρούν τους πέντε βασικούς παράγοντες της προσωπικότητας και μετράει συνολικά 30 χαρακτηριστικά προσωπικότητας (Κοινωνικότητα, Αυτοπεποίθηση, Ενεργητικότητα, Αναζήτηση Συγκινήσεων, Θετικά Συναισθήματα, Άγχος, Φαντασία, Αισθητική, Φιλοδοξίες, Αυτοπειθαρχία κ.α.)
 HORIZON (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων). Το τεστ HORIZON αποτελείται από 190 ερωτήσεις που περιγράφουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες από 38 επαγγελματικές κατηγορίες. Το άτομο καλείται να δηλώσει σε μια 6βάθμια κλίμακα το βαθμό, στον οποίο θα το ενδιέφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον με καθεμία από αυτές τις δραστηριότητες. Στην αναφορά των αποτελεσμάτων παρουσιάζονται αναλυτικά ο βαθμός ενδιαφέροντος του μαθητή σε κάθε επαγγελματικό τύπο, ο βαθμός ενδιαφέροντος του μαθητή για καθεμία από τις 38 επαγγελματικές κατηγορίες, το ποσοστό σχετικότητας των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του μαθητή με κάθε επιστημονικό πεδίο και το ποσοστό σχετικότητας των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του μαθητή με κάθε σχολή του μηχανογραφικού δελτίου.




• Προσωπική Συνάντηση με κάθε μαθητή – Συμβουλευτική Συνέντευξη.

Στην ατομική συνάντηση με τον κάθε μαθητή σχολιάζουμε τα αποτελέσματα των εργαλείων που έχουν συμπληρώσει και συζητάμε τα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που τους απασχολούν και θέλουν να μοιραστούν μαζί μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να ξεκαθαρίσουν το τι θέλουν σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό επίπεδο και τους εμψυχώνουμε για να το πετύχουν

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας, στην προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών αλλά και των γονιών τους, στο τόσο σημαντικό ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Τα δωρεάν προγράμματα ατομικού επαγγελματικού προσανατολισμού των 12 παιδιών που έστειλαν πρώτοι email θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ




«ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ»
για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς


Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΣΥΖΕΥΞΗ» και η «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν τις σωστές επιλογές για τις σπουδές τους, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Ημέρα Σταδιοδρομίας»

Η εκδήλωση έχει τη μορφή τρίωρου σεμιναρίου και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Ø Πώς επιλέγω κατεύθυνση
Ø Πώς επιλέγω ειδικό μάθημα και επιστημονικά πεδία
Ø Πώς επιλέγω σχολή
Ø Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
Ø Προοπτικές της κάθε σχολής
Ø Τάσεις της αγοράς εργασίας
Ø Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών
Ø Μεταπτυχιακά προγράμματα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Καλλιπόλεως, Πειραϊκή και απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’, & Γ’ Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον προσανατολισμό των μαθητών τους.


Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους της Γ’ Λυκείου, το σεμινάριο είναι πολύ σημαντικό και για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίοι πολύ σύντομα θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις, δηλώνοντας την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν ή το μάθημα επιλογής που θα εξεταστούν πανελλαδικά, αποφάσεις οι οποίες προσδιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις σχολές που μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους.


Εισηγητής:
- κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2011»

Ο κ. Μιχαλούλης θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.


Είσοδος Ελεύθερη


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο φροντιστήριό μας τηλ:210.41.82.561


ή με email:sizefksi@gmail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΒΙΝΤΕΟΦΥΣΙΚΗ: ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ

α)Δείτε ΕΔΩ την απόδειξη της Απλής Αρμονικής Ταλάντωσης για οριζόντιο - κατακόρυφο και κεκλιμένο επίπεδο.
β)Δείτε ΕΔΩ την απόδειξη της Απλής Αρμονικής Ταλάντωσης για σώμα δεμένο σε 2 ελατήρια καθώς και την άσκηση 4.70 του σχολικού βιβλίου σε εικονικό εργαστήριο

Άκης Ζαχαρόπουλος

Φυσικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις