ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 12:00-21:00 --- ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-13:30 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104182561

Μαθαίνουμε μαζί από το 1999 και συνεχίζουμε...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ - Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κλασσικό ερώτημα Β' Λυκείου για το μάθημα της Φυσικής Γενικής παιδείας:

Στα σημεία που η ένταση ενός ηλεκτρικού πεδίου είναι μηδέν, έχουμε μηδενισμό και της τιμής του δυναμικού;

Δείτε την ακόλουθη προσομοίωση όπου έχουμε το πεδίο που δημιουργείται από δυο θετικά φορτία. Αρχικά τα φορτία είναι ίσα μεταξύ τους και με τη βοήθεια ενός δοκιμαστικού φορτίου φαίνεται ότι η ένταση μηδενίζεται στο μέσον της μεταξύ τους απόστασης. Στη συνέχεια θα δείτε ένα εικονικό όργανο με το οποίο μετράμε το δυναμικό, και θα φανεί ότι στο σημείο που μηδενίζεται η ένταση η τιμή του δυναμικού είναι διάφορη του μηδενός.

Κατόπιν αυξάνουμε την τιμή του αριστερού φορτίου και παρατηρούμε ότι το σημείο μηδενισμού της έντασης μετατοπίζεται πιο κοντά στο μικρότερο από τα δυο φορτία, ενώ και πάλι στο σημείο αυτό το δυναμικό είναι διάφορο του μηδενός.

Στην συγκεκριμένη προσομοίωση βέβαια θα είχε νόημα να δοκιμάζαμε και με ετερόσημα φορτία, όπου θα δείχναμε ότι το σημείο μηδενισμού της έντασης είναι στην προέκταση του ευθυγράμμου τμήματος που ενώνει τα δυο φορτία, προς τη μεριά βέβαια του φορτίου με τη μικρότερη απόλυτη τιμή. Η συνέχεια στο μάθημα...




ΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ

Δείτε ΕΔΩ μια άσκηση, πάνω στο όριο συνάρτησης στο άπειρο, με διερεύνηση για τις διάφορες τιμές μιας παραμέτρου.
Όπως επίσης μια συνδυαστική άσκηση με το όριο πραγματικής συνάρτησης - πραγματικής μεταβλητής με τους μιγαδικούς αριθμούς.

ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από μια πολύ ωραία παρουσίαση...






ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗ - ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ

Δείτε το πείραμα της εξαναγκασμένης ταλάντωσης και παρατηρήστε την αλλαγή του πλάτους ταλάντωσης όταν αλλάζει η συχνότητα του διεγέρτη, καθώς και το ότι όπως αναφέρει και το σχολικό βιβλίο, ο διεγέρτης επιβάλλει τη συχνότητά του στο ταλαντούμενο σώμα. Αναλυτικότερα θα τα πούμε και στο μάθημα...

ΦΥΣΙΚΗ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΟΣ!

Αλλάζουμε τις τιμές του πλάτους και τη διαφορά φάσης των δυο επιμέρους ταλαντώσεων και βλέπουμε τις γραφικές παραστάσεις των δυο ταλαντώσεων αλλά και της συνολικής ταλάντωσης που προκύπτει από τη σύνθεση...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΓΕΦΥΡΑ TACOMA-


Παρατηρείστε το δέντρο στο κάτω μέρος της οθόνης, του οποίου η κίνηση δείχνει ότι η ένταση του ανέμου από μόνη της, δεν δικαιολογεί την καταστροφή!

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΡΙΑ / ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ


Δείτε εδώ μια χαρακτηριστική περίπτωση πάνω στις πράξεις με τα όρια και την ύπαρξη τους,
καθώς και μία θεωρητική άσκηση πάνω στο κριτήριο παρεμβολής.

Νίκος Διακόπουλος

Μαθηματικός

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ



α. Συντακτικό Αρχαίας Ελληνικής - Δείτε εδώ όλες τις χρήσεις της γενικής πτώσης μέσα από διευκρινιστικά παραδείγματα.
β. Ένα ακόμη κείμενο εδώ για να εξασκηθείτε στα Aρχαία Eλληνικά.
Ο Ισοκράτης συμβουλεύει το Νικοκλέα πώς μπορεί να πετύχει μια χρηστή διακυβέρνηση...

Ευαγγελία Βλάχου

Φιλόλογος

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ 2010 - 2011 (Από την "ORIENTUM")

Το φροντιστήριο ΣΥΖΕΥΞΗ συνεχίζοντας την προσπάθεια για συνεχή ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν στην παιδεία, σας μεταφέρει τα νέα στοιχεία σχετικά με την εγκύκλιο των μετεγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Τα μέλη πολύτεκνων και πολυμελών οικογενειών, τα τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας, οι ορφανοί από έναν ή δύο γονείς, οι διακριθέντες στον τομέα του αθλητισμού και οι στοιχειοθετούντες δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή αδελφή τους στην περιφέρεια, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής.

Αντίθετα, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μετεγγραφή για λόγους οικονομικούς ή υγείας και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, υποβάλλουν την αίτησή τους συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά στο τμήμα υποδοχής που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ως Τ.Ε.Ι. του Λεκανοπεδίου Αττικής νοούνται το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, το Τ.Ε.Ι. Πειραιά και το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας(!!!!), ωστόσο οι σπουδαστές στο Τ.Ε.Ι Χαλκίδας, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας ή στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και αντίστροφα οι σπουδαστές στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά ή Αθήνας δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τον νέο τρόπο αιτήσεων των μετεγγραφών του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Στον παρακάτω URL θα δείτε το βίντεο επίδειξης για το πώς θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για μετεγγραφές την ηλεκτρονική αίτηση τους.

http://www.youtube.com/watch?v=RNAFuTbrw5E&feature=player_embedded#!

Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείο Παιδείας e-μετεγγραφές. Η διαδικασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 4/10/2010

Δημοφιλείς αναρτήσεις